Braindogs

Tom Waits zseniális számait, zenéjét, őrületét a világ egyik legkitűnőbb soul-blues énekese, Ian Siegal, valamint Ripoff Raskolnikov, Mischa Den Haring, Varga Lívius, Varga Laca, Frenk és Nagy Szabolcs tolmácsolja.

A zenekar egyszeri tisztelgésként indult, közel húsz éve Tom Waits születésnapján léptek fel először az A38-on. A koncertnek olyan elsöprő sikere volt – mind a közönség, mind a résztvevők oldaláról –, hogy azóta évente megismétli a csapat. A tagok egytől-egyig komoly tisztelői a mesternek. Ezt a produkciót az emeli ki a többi tribute band közül, hogy a résztvevők nagy része saját jogán is hasonló kvalitású dalszerző-előadó. A londoni Ian Siegal-t többen a legtehetségesebb fehér soul-blues énekesként tartják számon (maga Tom Waits is elismerőleg nyilatkozott róla az egyik lemeze kapcsán, ami valahogy a kezei közé került), a grazi Ripoff Raskolnikov több mint húsz éve visszatérő vendége a hazai színpadoknak, egyike közép Európa legjobb dalszerzőinek. Mischa den Haring a legjobb holland roots-rock formáció, a T-99 frontembere, Varga Livius a Quimby tagjaként tette le a névjegyét, míg a hiperkarma alapító tag Frenk is gazdag szólókarriert tudhat magáénak. Végül, de nem utolsó sorban a zongorista Nagy Szabolcs személyében jó eséllyel a legjobb hazai blues zongoristát tisztelhetjük.

Ian Siegal (UK) – ének, gitárok Ripoff Raskolnikov (A) – ének, gitárok Mischa Den Haring (NL) – ének, gitárok Varga Livius – ének, ütős hangszerek Varga Laca – basszusgitár Nagy Szabolcs – zongora Frenk – ének, dob, zongora gitár